הסכם בין שכנים כאשר חלק מהשכנים בונים

שאלה:

שלום וברכה,
שכנים בבית משותף של 3 קומות – מדורגים מתכוננים לבנות על הגג, אני מוכנה לתת להם אישור על בניה בתנאי שישלמו לי את חלקי בגג המשותף, כמ"כ אני רוצה נוסח של הסכם כדי לחסוך טענות ומריבות על כל מה שהם מתחייבים בקשר לנזקי הבניה שיהיו לנו כמו העברת דודי שמש,פגיעה במדרגות רטיבות וכדו'
האם אפשר לקבל נוסח הסכם?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין הסכם מוכן – לכל הסכם יש דרישות אחרות ולכן לא ניתן להכין הסכם. אך יש להקפיד שההסכם יהיה מחייב הלכתית  – שלא יהיה בו קניין אתן, אלא התחייבות מעכשיו. וכן לסדר בשטר שלא יהיה טענת אסמכתא – שיכתבו שמתחייב מעכשיו ובבית דין חשוב. וכאשר יש דרישות לגבי הבנייה, שלא יהיה לכלוך ושיסיימו במועד מסוים, יש לאכוף את התנאים במתן קנס, ולסלק טענת אסמכתא. וכן להתחייב שהשכן שבונה ישלם את כל הנזקים שיגיע כתוצאה מהבנייה, בין נזק ישיר ובין נזק עקיף, וכן נזקים של גרמא ונזקים שיגיעו על ידי צד שלישי כתוצאה מהבנייה.

וכדי לסלק מכשול ראוי להראות את ההסכם לדיין שיבדוק שאין פירצות בהסכם.

בהצלחה.