פתיחת מכונת כביסה בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב אני ספרדי,האם שמפעילים מכונת כביסה לפני שבת ,מותר יהיה לפתוח את מכסה המכונה כאשר היא מסתיימת בשבת היות ואם לא נפתח את מכסה המכונה יהיה הפסד ונצטרך להפעיל שוב את הכביסה עבור אותם בגדים? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל היתר לפתוח את המכונה בשבת, כיון שהמכונה היא מוקצה – כלי שמלאכתו לאיסור, ואסור לטלטלה אלא לצורך גופו ומקומו ולא למניעת נזק, כמבואר במשנה ברורה בתחילת סי' שח. אין חולק בענין זה. לבני אשכנז בלאו הכי אסור להשאיר מכונה מופעלת משום אוושא מלתא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. 1) למיטב ידיעתי במכונות כבסיסה מסויימות ישנו נורה קטנה שנדלקת עם סיום הפעולה ונכבית עם פתיחת הדלת. ברור שלא במכונה שכזאת היתה השאלה.

    2) מה לגבי פתיחת המכונה/המייבש (ללא הנורה הנ"ל וללא כל חיישנים) לצורך הוצאת בגדים?

  2. 1. ברור מאליו.
    2. במכונת כביסה הבגדים הם מוקצה, בגד רטוב אינו ראוי ללבישה, ובמייבש זה תלוי אם היה מופעל בבין השמשות זו בעיה של מיגו דאיתקצאי.