בני תשע מדות

שאלה:

בסד תודה רבה לצוות האתר. ישר כוחכם. ישנם בני תשע מידות, שבשעת החיבור היתה מריבה או שנואה וכו'. 1. האם בזמן שהאישה כבר מעוברת, יש פגם לעובר בתשמיש במצב שהיא שנואה או שהיתה מריבה בינה לבין בעלה? 2. יש משהו שניתן לעשות לטובת העובר לאחר שזה כבר קרה?

תשובה:

שלום רב,

לאחר שהאישה כבר בהיריון אין בזה בני תשע מידות. ראה בר"ן שם נדרים כ,ב שכתב: "אלו בני תשע מדות שלפי שיש צד עבירה ביצירתן הוו מורדין ופושעים". אולם יש לדעת שצריכים להקפיד על כך גם כאשר אין אפשרות להרות. ראה בשו"ע או"ח סי' רמ סעי' י' שלא ישמש אם אשתו כאשר יש כעס ביניהם אלא צריך לרצותה. בשו"ע לא כתב שזה רק כאשר יש סיכוי להרות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בשולחן ערוך אור החיים מובאת הכוונה הנכונה בשעת היחוד ואופן הב המוזכר שם הוא לצורך העובר – שעל ידי כך יהא ׳מלובן ומזורז׳ ומוסיף שאף על זה מקבל שכר משום פריה ורביה כי זה חלק ביצירת הוולד.
    על פי זה נראה לומר שגם בעת הריון יחשב כיצירת הוולד ועל כן ישנם דיני בני תשע מידות גם בעת ההריון…
    לענ״ד