לחפור בחצר פרטית כדי לבנות על החצר

שאלה:

יש לי גינה שמתחתיה חלל הנתון לדיון למי היא שייכת לי או לשכן שמתחתי שהחלל הזה הוא בצד דירתו ואני רוצה לבנות עכשיו על הגינה במפלס הדירה שלי העליונה ולצורך כך אני צריך לחפור קצת בשביל להעמיד יסודות האם לשכן שמתחתי הזכות לעכב על כך?

תשובה:

שלום וברכה,

כאמור בתשובה הקודמת שלבעל החצר שייכת החצר ולא העומק של החצר ולא גובה עד הרקיע. ומותר לבעל החצר לבנות קומה אחת לעצמו. ואם רוצה לחפור כדי לבנות בחצר לו, אם החפירה תפגע בחלל שלא יוכלו לבנות שם, או שימנע חלק מהחלל, לא יוכל לפגוע בחלל שמתחתיו, אלא בסכמת שאר הדיירים. אך אם החפירה לא תמנע את שזכויות של החלל, יכול בעל החצר לבנות בחצר הפרטית שלו למרות שחופר מעט לצורך הבנייה.

בהצלחה.