מדידת השיעורים בבקבוק תינוק

שאלה:

בסד שלום הרב! יש לנו בקבוק תינוק. ואנחנו רוצים למדוד על פיו כמה צריך לשתות כל כוס בפסח. עד איזה מספר בבקבוק תינוק הוא צריך להגיע?

תשובה:

בשום אופן אין למדוד לפי בקבוק תינוק, לקחתי בעבר כמה בקבוקים של חברות שונות והיו הבדלים משמעותיים, זה ממש לא מדוייק… יש לבדוק עם מזרק רפואי. שיעור רביעית לרבי חיים נאה הוא 86 סמ"ק, וניתן לסמוך על כך בשלושת הכוסות האחרונות שהן רק דרבנן, ואילו שיטת החזון איש שזה 150 סמ"ק, המהדרים עושים כך בכל הכוסות אבל לפחות יש להקפיד בראשונה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם הכוס הראשונה היא דאורייתא?!

    ואת"ל שקידוש עיקרו מדאורייתא – הרי גם ההגדה היא דאורייתא, וגם ברכת המזון!
    אבל שתיית היין בכולם היא מדרבנן!

  2. כוונתי היתה כיון שעיקרו דאורייתא כדברי המשנה ברורה הידועים בסי' רעא בביאור הלכה לחלק בין הלילה ליום, וכבר הורו פוסקי זמנינו שזה דוקא בקידוש ולא בשאר המצוות שאינן מחייבות ברכה על הכוס, אלא שמצד מצות הכוסות תיקנו לסדרן על סדר המצוות, שלא כמו בקידוש שזה להיפך, הקידוש הוא זה המחייב כוס. החילוק ברור.