שאלות פסח – המשך

שאלה:

בס"ד שבוע טוב שאלות בעינייני פסח 1. מצות אביב בכשרות רבנות (אינן שמורות ואינן בהשגחת בד"ץ כלשהו ) אין בהן ספק חמץ ? 2. אמרתם שנעליים אין צורך לנקות לקראת פסח , כלומר פירורי חמץ זניחים שנדבקו לסולייה , אינם נחשבים לחמץ ממש ? 3. שואב אבק, ששאבתי איתו פירורי חמץ במקומות השונים בבית , דיי לרוקן את תכולתו (כמו תמיד לאחר שאיבה) ואין צורך לנקותו בחומרי ניקוי ? 4. כשמנקים לפסח וחושבים על מקומות שונים שיכול היה להגיע לשם חמץ (הכוונה לפירורים קטנים ולא חתיכה ) אם אין סכנה שמא יבוא לאוכלו או ביטול חמץ ללא כוונה גדולה , ניתן לפסוח על המקומות הללו ? כלומר כשאני יודעת שוודאי לא אוכל מהפירורים ואבטל בע"ה את החמץ בכוונה אמיתית , אין חשש ? מה בעניין בית שיש בו מאכלים שאינם כשרים לפסח אך אינם חמץ ממש כמו רטבים , ותה ועוד , ששיכים להוריי , מותר לי לפתוח מגירות ומקרר שהם שוהים בו כדי להוציא מאכל שלי ? 5. אם אני יודעת בוודאות , שגם לאחר שאני טורחת ומנקה לפסח , בגלל שיש מזון של הכלב שהוא חמץ , ועוד מוצרים לא כשרים , ואני רוצה לנקות את הבית /את השיש בחול המועד , מה הדין ? אסור לי לשאוב אבק ופירורי חמץ מהרצפה במהלך חול המועד ? 6. בעניין בדיקת החמץ בליל יד ניסן , עליי לפזר 10 פתיתים של לחם במקומות הבדוקים מראש (מטבח והחדר שלי ) או גם בחדרים אחרים בבית ? 7. במקרה ואני נוגעת בפסח בדבר כלשהו שיש עליו פירורי חמץ בשוגג כלומר בלי לדעת שהוא נמצא שם , זו עבירה ? 8. כשאני הולכת בבית , בפסח , ונדבקים לנעליי פירורי חמץ מהאוכל של הכלב וכו' , דומה הדבר למקרה שאני הולכת ברשות הרבים ברחוב ונדבק חמץ ? כלומר אין עליי אחריות ואינו נחשב לעבירה ? 9. אם ברצוני לעשות טבילת כלים , ויש ברשותי כלים שחייבים טבילה וכלים כמו פלסטיק וכו' שאינם חייבים. אני יכולה לטבול אותם ביחד ולברך לפני כן על טבילת כלים ? למרות שידוע שלא כולם חייבים ? תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

1. אין חשש. 2. אין חשש. 3. די לרוקן. 4. יש לנקות בלי להגזים, אין לאחסן אוכל שלך באותה מגירה עם מאכלי הורייך. 5. מותר לנקות בחול המועד. 6. תשימי את הפתיתים היכן שתרצי אין על זה כללים, רק תכתבי לך היכן שמת שלא תשכחי. 7. לא. 8. אין שום בעיה. 9. תברכי על כלי שחייב בודאות.