חומרי ניקוי ומטאטא לפסח

שאלה:

בסד שלום לכבוד הרב רציתי לשאות האם חומרי ניקוי ציריכים הכשר לפסח ? והאם צריך להחליף המטטה והמגב של הנקיון בחדש לפסח או שאפשר להשתמש במה שהשתמשתי כול השנה ?

תשובה:

שלום וברכה

חומרי ניקוי לא צריכים כשרות לפסח, יש מחמירים לגבי סבון רחיצה ושמפו משום הדין של סיכה כשתיה, זו חומרא בעלמא, כיון שמדובר בדבר שהוא גם פסול מאכילה וגם זו רק סיכה, ובדרך כלל דין אחשביה נאמר כאשר אדם אוכל דבר שאינו ראוי לאכילה, וסיכה כשתיה מדובר בדבר הראוי לאכילה, אבל רבים מחמירים לקנות עם כשרות לפסח. גם נוזל כלים נהגו לחפש עם כשרות.

מגב ומטטא אין צורך להחליף אבל יש לנקותם. המחליף מטאטא תבוא עליו ברכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בשביל מה צריך חומר ניקוי לכלים עם הכשר לפסח? הלא זה לא אוכלים, לא סכים על הגוף. וגם אם נשאר משהו על הכלי שלא נשטף, אדם לא מעוניין בזה ואין בזה אחשביה.
    אז באמת הסיבה להחמיר?
    תודה