פירורי חמץ בתוך כסא

שאלה:

בוקר טוב! שאלה בנוגע לחמץ. יש לי כסא בעבודה עם ידיות, גלגלים וכו'. ביניהם נופלים ונכנסים במהלך השנה פירורי חמץ. אני לא אהיה בעבודה במהלך הפסח, אבל אחרים ישתמשו בו. האם עלי לפרק אותו ולנקות בין החלקים שלו את החמץ? תודה ושבוע טוב.

תשובה:

שלום וברכה

אם יש שם חשש לפירורים הראויים לאכילה והמקום אינו נמכר לגוי לפסח, ומשתמשים שם, יש חובת בדיקה מצד החשש שמא יבוא לאוכלו. כמובן זה לא מחייב פירוק, כי מה שמצריך פירוק נחשב כבר כמבוער, רק מה שניתן להגיע אליו ביד מחייב בדיקה.