תיק בתחנה במקום שעוברים גויים

שאלה:

שלום . עמדתי היום בתחנת אוטובוס במחלף גהה שבכניסה לבני ברק והיה שם תיק עם אוכל ושקית עם בקבוק שתיה ללא כל סימן- לא שם או פלפון. זה מקום שעוברים בו גם גויים ערבים וסינים ולמדתי שאסור להחזיר אבידה לגוי…לא סביר שהתיק של גוי בגלל הסיגנון שלו וכו והאוכל עם הכשר אז לקחתי את התיק לביתי ואיני יודעת מה לעשות עימו.. לשים שלט בתחנה? ואם זה של גוי בכל זאת? לזרוק את האוכל הפתוח? להחזיר את התיק לתחנה? תודה על זמנכם.

תשובה:

שלום וברכה,

בעיקרון עדיף היה להשאיר את התיק בתחנה, כדי שאם יבואו הבעלים ימצאו את אבדתם. אם כבר הגבהת את אבדה אין להחיזר את התיק לתחנה, ואם התיק נמצא במקום שהונח על ידי בעליו, המקום נחשב סימן, ולכן יש לתלות פתק בתחנה.

אם יש סימן חייב להכריז למרות שעוברים שם גויים, מאחר ורוב העוברים שם הינם יהודים.

בהצלחה.

מקורות: ראה שו"ע חו"מ סימן רס סעיף ט.