השבת אבדה – שעון

שאלה:

מצאתי שעון במקווה ותליתי ליד דלת המקווה מודעה לפני חודש ולא קבלתי אף פנייה מה עלי לעשות עם השעון

תשובה:

שלום וברכה,

אם השעון היה מושלך על הספסל או על הרצפה, ואין סימן בשעון מותר לך לקחת את השעון לעצמך. אם השעון היה תלוי במקום שניכר שהונח על ידי הבעלים, או שיש סימן על גבי השעון [חריטה מסוימת שעשה הבעלים או רשום מספר טלפון], חייבים להכריז, ואם לא איתרת את המאבד, יש לרשום את ערך השעון בפנקס שמור ואז תוכל לעשות בשעון כרצונך.

בהצלחה.