מוצא אבדה שלא איתר את בעליו

שאלה:

בס"ד שלום לכב ' הרבנים שליט"א ראובן מצא כיס מעות עם שטרות במתחפם קניות שם שלטים של השבת אבידה אף אחד לא פנה עברה כבר מעל חצי שנה ,מה אמור לעשות עם הכסף?לתת לצדקה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם אין סימן באבדה, יכול לקחת את המציאה לעצמו. אם יש סימן באבדה, יש לרשות את סכום האבדה במקום שמור, ואז יוכל לקחת את האבדה לעצמו. והיה אם בעתיד יגיע אליו המאבד יצטרך להחזיר לו את שווי האבדה.

בהצלחה.