חפץ שלקחתי ואני מסופק האם הוא שייך לי

שאלה:

שלום הייתי בשמחה משפחתית בחו"ל בשבת שבע ברכות ככל הנראה לקחתי אבנט יקר של מישהו אחר, במקום את שלי. לאחר שחזרתי לארץ שלחתי הודעה למספר אנשים שהיו שם אם מישהו חיפש אבנט והתשובה היתה שלילית. כך שאין לי דרך לחפש את הבן אדם. מה עלי לעשות? אציין כי אני לא בטוח שאכן זה אבנט של מישהו אחר כי אולי זה שלי ויש לי ספק בעניין.

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר לקחת את החפץ ומתעורר ספק האם הוא החפץ שלך או שמא לקחת את החפץ של מישהו אחר, אין חובת השבה, ומותר לך להשתמש בחפץ.

בהצלחה.

מקורות:

ראה פתחי חושן הלכות אבידה ומציאה פ"ג הערה נג, שסובר מאחר והמוצא מוחזק, ואין השני יכול להוציא ממנו אם יש לו ספק, אינו חייב בהשבה והרי הוא שלו.