השבת אבדה באייפון לא כשר

שאלה:

האם יש דין השבת אבידה באייפון ללא חותמת של השגחה, האם עלי לבדוק האם הבעלים משתמש לשימושים לא טובים [אך גם אני עלול להיכשל] ואולי זה שייך לבת שאין עליה איסור להסתכל בדברים לא צנועים.

תשובה:

שלום וברכה,

גדולי ישראל מכל העדות והחוגים, אשר לאורם אנו הולכים סוברים שיש איסור להחזיר פלאפון שאינו חסום כדת וכדין. ולכן חל איסור ציבורי על כולם להחזיק מכשיר כזה, גם אם השימוש בו נעשה רק לדברים המותרים. ולכן אין חובת השבה באייפון, ואסור להשיבו לבעליו.

בהצלחה וחודש טוב.

מקורות:

ראה כאן

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נכונים דבריך, גם לבת יש איסור להחזיק מכשיר לא כשר. גם אצל הבנות יש מכשולות רבות.
    אם מצא במקום שרובם גויים, אסור להשיב אבדה לגוי.

  2. מחילה,
    מצוי מאוד לצורכי עבודה של ממש שיש צורך בהחזקת מכשיר.
    לידיעתכם אין מכשיר מדגם אייפון שהוא כשר כלל ומסיבות אבטחת מידע חברות מסוימות מעדיפות לרכוש כזה לעובדים שלהם. (מכשירי אנדרויד ניתנים להכשרה – וכן לפריצה של כל 'הכשרויות').
    האם גם באופן כזה, שלא ידוע לי אם בהיתר המכשיר מוחזק, אין מצוות השבת אבידה?

  3. אני לא מבין בתחום של המכשירים האלו. גם אם אכן נכון הדבר אשר כתבת שישנם מחזיקים מכשירים כאלו בהיתר גמור, היות ואותם אנשים הם מועט במספרם, אין היתר על המוצא להחמיר ולחשוש למיעוטא דמיעוטא, ולהשיב דבר שאסור להחזיקו, כאשר יתכן ואותו מאבד שייך לרוב.