לקיחת פירות מחנות בטעות

שאלה:

שלום, הייתי בחנות פירות ושם בטעות לקחתי שקית של פירות שכנראה כבר שילמו עליה, התקשרתי לחנות ואמרו לי שאקח את זה לעצמי כי אין להם מה לעשות עם זה, ואם יפנו אליהם הקונים יזכו אותם. יש משהו שעלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שהודעת לחנות והם הסכימו שתיקח, מותר לך לקחת ללא חשש.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר לקחת שקית בטעות, מי אמר שהשקית שולמה אולי הקונה לא שילם ושכח או הניח בכוונה בצד, ולכן אחרי שבעל החנות מסכים שתיקח אין איסור לקחת. וגם אם נניח שהקונה ששכח כבר שילם, יתכן מאוד וישוב לחנות והם יחזירו לו את הכסף של השקית – כך הם הצהירו, ולכן מותר לך להשתמש בפירות שנלקחו בטעות.