מניעת חילול שבת בקבלה לביה"ח

שאלה:

אינני יודע אם אשתי תלד בשבת או לא.
מה ניתן לעשות בכדי למנוע חילול שבת מיותר בקבלה לביה"ח (במידה והיא אכן תלד בשבת)?

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה גר בסמוך לבית חולים דתי כמו מעייני הישועה בבני ברק או שערי צדק בירושלים זה הכי טוב, יש להם הנחיות ויש גוי שכותב. במידה והבית חולים הקרוב הוא אינו דתי ואתם נוסעים על ידי יהודי ולא על ידי גוי, כך שמוטל עליכם לקצר את הדרך, הרבה מה לעשות אין, ניתן רק לבקש שלא יכתבו מה שאינו חיוני, ולשאול על מה שמבקשים האם זה הכרחי, אבל מה שמבחינתם זה הכרחי אתה בעצם לא יכול למנוע, אתה יכול רק לבקש, אבל למלחמות זה לא הזמן…

לידה קלה.