ירידת מים בשבת / נסיעה לבית חולים

שאלה:

הדין הוא שאישה שהחל לה ירידת מים, עליה ללכת לבית החולים אפילו בשבת.
האם דין זה הוא מצד יולדת, או מצד שזה מצד עצמו דבר מסוכן ויש בו משום פיקו"נ.
ונפק"מ במקרה שהיא רוצה שמישהו אחר יבוא איתה, שאם זה מצד יולדת יש את הדין של יתובי דעתה, אבל אם זה מצד פיקוח נפש, (או עכ"פ ספק פיקו"נ), אין את הדין הזה.

תשובה:

שלום וברכה

ירידת מים משמעותית היא סימן להתחלה של לידה, ומשום כך יש לפנות לבית חולים. טפטוף מעט אינו מחייב פנייה לבית חולים.

על אופן הנסיעה סדר הקדימה הוא כך: 1. נהג גוי, מתחנת מוניות שמעסיקה ערבים או אמבולנס המופעל על ידי גוי מצוי מאוד במקומות שיש ריכוזים חרדיים. 2. נסיעה ברכב הפרטי שאינו צריך לחזור. 3. אמבולנס. 4. מונית. כאשר הנסיעה היא ברכב פרטי, הנסיעה מתבצעת כרגיל, לגבי החנייה וכיבוי המנוע, יש להשתדל  לבקש מגוי לעשות זאת, השארת רכב מופעל מהווה סכנה לסביבה. מותר לבעל ולתומכת לידה לנסוע עם האשה לבית החולים, כיון שהדבר מיישב את דעתה ונצרך להצלחת הלידה. פרטים נוספים ראה כאן כמה תשובות בענין.

שירבו שמחות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אם יש לה אפשרות לצעוד לבית החולים במקרה של ירידת מים משמעותית (מרחק של כ-20-25 דק' הליכה), האם צריכה ללכת ברגל, או שיש בכך משום סכנה וצריכה להתפנות ע"י רכב?