לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עבודה של אחות בבית חולים בחו”ל

שאלה:

עבודה כאחות בבית חולים בקנדה בשבת שאפשר ללכת ברגל למקום העבודה האם יש היתר לעבוד שם בשבת בלי לעשות פעולה של כתיבה

תשובה:

שלום וברכה

הבעיה של חילול שבת אינה רק כתיבה, יש הרבה מאוד פעולות שכרוכות בחילול שבת, בשימוש במכשירים רפואיים, מעבר בדלתות חשמליות, הדבקת תחבושות וכו' וכו', לכן בבית חולים נכרי אין כל היתר לעבוד בשבת, אפילו אם הדבר כרוך בהפסד כספי ניכר.

שבת שלום ובהצלחה רבה

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק מ סעי' כז.