לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

התכתבות עם הצלה בשבת במקום שיחת טלפון

שאלה:

למד"א יש אפליקציה שאפשר להתכתב איתם. האם בשבת עדיף להשתמש עם האפליקציה במקום שיחת טלפון או הפוך? (במקום שזה לא לוקח יותר זמן, או שזה לא חירום ממש כגון לידה)

תשובה:

לכאורה עדיף להתקשר, לגבי עצם האיסור אינני רואה הבדל, אבל בהתכתבות לבד אני מסופק לגבי היעילות, הם בטח ירצו לשמוע פרטים… כמו ן אם יתכתבו בחזרה וכו' מסתבר שזה כבר יותר פעולות ומלאכות ואז כבר יש הבדל גם מבחינת האיסור.