לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפעלת מכונת שיעול לילד מושתל ריאה

שאלה:

בס"ד שלום לכב' הרבנים יש לי ילד בן 11 שעבר השתלת ריאות לפני כחצי שנה במהלך קשה מאוד עם סיבוכים ומאז מאושפז בטיפול נמרץ בחדר לבד קשה לו להשתעל ולהוציא ליחה ומשתמש במשעל מכשיר חשמלי שגורם לו להשתעל בכוח כדי לפנות את דרכי הנשימה אם לא ח"ו .. השאלה שלי מה אני עושה בשבת עם הדלקה לצורך ואח"כ גם לכיבוי כי המכשיר עושה רעש מאוד חזק לא מציאותי להשאיר אותו דולק 24 שעות מה עוד שאם ידעו לא יסכימו שיישאר דלוק במציאות שאין גוי,וגם אין אפשרות להדלקה בשינוי כי הכפתור שקוע ,וגם אין ל אפשרות לדעת מתי יזדקק ?לכמה זמן? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם אין אפשרות להשאירו דולק כל השבת, ולהשאיר על שעון שבת זה לא מעשי כיון שלא ניתן לצפות מתי יזדקק לכך, זה נראה לי פיקוח נפש של ממש שאם אין גוי מותר להדליק. כמובן לכתחילה יש לנסות לעשות בשינוי לפחות בגב האצבע בפרק האמצעי, אבל אם זה לא שייך תדליק רגיל.

רפואה שלמה ושבת שלום.