לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פריקת כתף בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול: לפני מס' שבועות נפלתי ברחוב בשבת. לא הצלחתי לקום ופינו אותי באמבולנס לבית חולים. הכל כאמור בשבת. בבית חולים נבדקתי, ערכו צילומים וקבעו שפרקתי את המרפק ושמו לי גבס לאורך כל היד. השאלה שלי: כשלא הצלחתי לקום בכוחות עצמי וללכת והגיע אמבולנס ביקשתי אישור להיכנס לאמבולנס ולנסוע בשבת קודש ומישהו מבית הכנסת שלידו נפלתי אישר לי. הבעיה שלי כל הטיפול בבית חולים. הצילום, הנסיעה במעלית, חיתוך הבגד שלי במספריים , החזרת המרפק למקום בהרדמה, הגבס. הכל נעשה בשבת וע"י יהודים. מה לעשות? אני חוששת שחיללתי את השבת מאד מאד . לא יכולתי להגיד בבית חולים שאולי גוי יעשה זאת, זה לא מקום בכלל דתי וגם לא יכולתי להגיד אולי נחכה למוצשק. הייתי לבד בבית חולים, ולא ידעתי מה לעשות. רציתי לשאול: הרי אין כאן סכנה של פיקוח נפש במיוחד לא לאחר שראו בצילום שרק פרקתי מרפק. ואם כך אסור היה לחלל עלי את השבת ובטח שלא ע"י יהודים. האם חיללתי שבת קודש???מה דרך התשובה שלי בעניין ? חילול שבת הרי זה נורא ואיום !! וכן אם חס וחלילה קורה כזה מקרה שוב מה עלי לעשות??? אנחנו לפני אלול ומאד חשוב לי לדעת מה לעשות. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

כאשר יש חשש לשבר פתוח או שבר בקצות העצם, מותר לנסוע לבית חולים לבדוק זאת ולעשות צילום, כיון שיש בכך סכנה, ובודאי הוא כך בחשש שבר בגולגולת, אבל כאשר השבר אינו פתוח ואין תזוזה של קצות העצם הדבר אסור, ואין לעשות מלאכה אלא על ידי גוי. פריקת כף לפי דעתי קלה משבר מהבחינה הזו, ואין להקל על ידי ישראל, וגם על ידי גוי מותר רק כאשר יש כאב חזק. באופן כללי בכל קבלת טיפול רפואי עלינו להיות אסרטיביים, מותר לנו לדעת אילו תרופות נותנים לנו ומי הרופא המטפל ועד כמה הוא מומחה, לא צריך לחשוש ולפחד, כך שבודאי גם לגבי עקרונות השבת מותר לעצור אותם ולבקש טיפול על ידי גוי! אנחנו חיים במדינה מתקדמת, החולה הוא המעסיק והרופא עובד אצלו, ולא להיפך…

אין צורך להכנס ללחץ, היית במצב לחוץ ולא בשיקול הדעת, מכאן ואילך תדעי, ובאמת, גם בימי חול לא לחשוש…

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כמו כל דבר מתחרטים ומקבלים להבא להזהר יותר. רק לא להכנס ללחץ, אני מכיר כבר אותך זמן רב, אם כל ישראל היו צדיקים כמותך משיח כבר היה בא…