לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עבודת אחות בשבת מהבית

שאלה:

שלום! האם מותר לאחות לעבוד מהבית במוקד טלפוני של קופת חולים העומד לרשות המטופלים בזמנים שהמרפאה סגורה (לילות, שבתות וחגים)? בהנחה הדבר דורש שימוש בטלפון ובמחשב לצרכים שונים כמו ייעוץ רפואי ראשוני והנפקת הפניות למיון במצב חירום

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור לעשות זאת, שכן ההיתר לעבוד בשבת עם טלפון מחשב וכו' הוא רק באופן של פיקוח נפש, ואצל רוב הפונים אל קופות החולים לא מדובר בפיקוח נפש, כך שגם אם נניח שיהיה מותר להרים את הטלפון מחמת הספק אולי מדובר בפיקוח נפש [נדיר, במצב כזה לא פונים לקופת חולים אלא למד"א או איחוד הצלה…] אבל ברגע ששומעים שלא מדובר במקרה כזה אסור לדבר אף מילה, גם לא לומר שלום, ובודאי לא לתת סיוע שכרוך במלאכה כל שהיא! כך שהדבר הזה לא מעשי כלל. מה שצריך שכל המוקדים האלו יאויישו על ידי גוי בלבד. ואגב, גם במקרה שיש חשש פיקוח נפש צריך הדרכה מדוקדקת מה מותר לעשות ומה לא וכיצד.

חג שמח.