לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כיבוי מכונת שיעול לילד מושתל ריאה בשבת – המשך

שאלה:

בס"ד לגבי שאלה #248901. תודה רבה על התשובה המהירה אבל לא ענית לי לגבי כיבוי? ושוב תודה

תשובה:

סליחה אכן לא שמתי לב… אם לילד יש צורך בכיבוי, הרעש מפריע לו ובמצבו הוא הרי חולה שיש בו סכנה, אפשר לכבות ויש לעשות מאמץ שיהיה בשינוי. אם לילד אין כל בעיה עם זה וזה לא מפריע לו [אל תעשה לו לחץ בשאלה הזו, רק תנסה לראות לבד אם בטוח זה לא מפריע] וכל הנושא הוא רק שהאחות כועסת כי לא מתחשק לה הרעש הזה, אתה לא צריך לכבות ואם היא תבוא ותכבה זה עסק שלה. במידה והיא כועסת ואתה חושב שזה יפגע באפשרות שלך לסייע לילד, אתה יכול גם להסביר לה למה אתה לא מכבה והיא תעשה מעצמה מה שהיא רוצה, אתה חייב לסייע לילד שלך, ומה שהיא בוחרת לכבות כי זה מפריע לה, זה לא ענין שלך. אבל שוב ושוב, אם לילד זה מפריע אפשר לכבות וכדאי מאוד בשינוי, עם מקלון קטן, מה שאפשר.

שוב כל הברכות לרפואה שלמה.