לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הגעת אמא או תומכת לידה עם בתה בשבת

שאלה:

בתי בחודש התשיעי ברוך השם
וצריכה ללדת כל רגע היא גרה ברעננה ואני בראשלצ שאלתי אם
היא תצטרך ללדת בשבת(במעייני הישועה) יוכלו לאסוף אותי במונית גוי של שבת ולקחת אותי איתה לבית יןלדות. מה אומרת ההלכה לתאם מראש. מתי לשלם וכו?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אשה שמרגישה צורך בתומכת לידה מסוג זה או אחר ומרגישה שזה נותן לה רוגע בלידה ובלי זה היא חוששת ולחוצה, יש להקל שאותה תומכת תבוא איתה ללידה בשבת. כמובן אם יש אפשרות לנסוע עם נהג גוי חובה לעשות זאת, לגבי התשלום לפי האפשרות, אם אפשר אחרי שבת עדיף. אבל חובה לדעת, זה רק אם היא בלחץ וזקוקה לכך, אם סתם נעים לה יותר שהאמא נמצא אבל ככלל היא סומכת על האחיות וכו', אין להתיר.

לידה קלה ובבריאות!

אם אפשר להבא אין לשאול שאלות בצור קשר אלא בתוך האתר במקום המיועד.

תודה

מקורות:

ראה עוד כאן.