סגולת קניית עליה לתורה בימים נוראים

שאלה:

שלום

מה העניין לקבל עליה בימים נוראים? והאם יש בזה גם סגולה למשהו?
כ"כ כתוב שיש עניין גדול יותר לקנות את העליה מאשר לקבל בחינם, האם ניתן לקנות זאת מכספי מעשר או שגם אם ניתן לקנות זאת מכספי מעשר, אבל מפסידים את העניין של העדיפות לקנות כי זה לא מכספו הרגיל?
ומה כלול בימים נוראים? ראש השנה ויום כיפור?
האם יש עניין בלקבל עליה בעשרת ימי תשובה?

תשובה:

שלום וברכה

מקור ענין זה הוא במטה אפרים סי' תקפד סעי' יז, והוא כדי להרבות בכבוד שמים כסגולה לזכות בדין. לכן הוסיף שם שיותר מהודר להוציא על כך ממון, כי ככל שאדם מתאמץ יותר בדבר מתרבה כבוד שמים. לכן מסתבר שיותר מהודר לקנות שלא מכספי מעשר, אף שכמובן מותר לקנות מכספי מעשר כאשר כך היתה כוונתו בשעת הקנייה. המטה אפרים מדבר על ראש השנה ויום הכיפורים, אבל מקובל לומר שכל עשרת ימי תשובה בכלל, וכן הסברא מותנת, וכן הובא בפשיטות בהל' חג בחג עמ' פד.