סימני ראש השנה חובה או מנהג?

שאלה:

שלום כבוד הרב,לצערי הורי נוהגים בראש השנה לברך רק על תפוח בדבש,ראש של דג ורימון.
אנו אשכנזים והסתכלתי בסדר-יש לברך על רימון,ראש של דג/כבש,תמר,כאמצעי(קניתי בצל ירוק..אך אינני יודעת איך מכשירים אותו..מספיק רק לברך עליו?)
לוביא-האם מדובר בשועית ירוקה?(כמו שקונים רפואה בסופר)
וקרא-האם מדובר בדלעת רגילה שפשוט צריך לבשל אותה?
שאלה נוספת האם צריך לברך על כל המאכלים הללו בשני הימים?או רק בערב הראשון?
אבי נוהג לאכול את הרימון בלילה השני האם זה בסדר?
תודה וחג שמח

תשובה:

שלום וברכה

כפי שהבנו לך אתמול אין חיוב לאכול את הסימנים זה רק מנהג, ואם בבית לא עושים, אין חובה.

בצל ירוק לא קשור לענין. אולי כוונתך ללוף, שהוא הכרתי וקצת דומה לבצל ירוק רק יותר רחב.

קרא יש אומרים שהוא דלעת, ונראה שכך עושים הספרדים, האשכנזים לוקחים ירק מיוחד הנקרא קרא ולא ראיתי אותו בחנויות מלבד ימים אלו.

הלוביא זו שעועית לבנה עם נקודה חומה, נמכרת רק בימים אלו, זה בעצם גרעין תלתן.

יש שנוהגים לעשות על הרימון את השהחיינו של הלילה השני, לא צריך לעשות מהומות בבית על כל הענין הזה.

אוירה טובה בבית היא הסימן הטוב ביותר לשנה טובה ומתוקה.

שנה טובה.