השמנה עילה לגירושין?

שאלה:

שלום רב,
בעלי עוד מלפני החתונה אמר לי שאם אשמין זה עילה לגירושין מבחינתו,
מאז שהתחתנו(4 שנים) הזכיר לי מספר פעמים.. אף שלא נעים לשמוע זאת.
איני יכולה להתחייב על כך..
רציתי לשמוע דעת תורה

תשובה:

שלום רב,

דעת תורה בעלך צריך לשמוע. כלומר, מעט שיחות כיצד עליו לכבד את אשתו לא יזיקו לו… אדם שמתחתן עם אישה ואומר כאלה דברים, זה לא נורא, ודאי אינו מתכוון לכך ברצינות, אלא זה סוג של אמירה שהוא מאד לא רוצה שתשמיני.. אבל להזכיר לך את זה במהלך הנישואין באופן שאת לוקחת את זה ברצינות, זה טיפשות ואכזריות. אני מקווה שהוא לא מתכוון ברצינות. אני מבין מאד אותך שאת רוצה לכבד את רצונו, וחבל שהוא לא מספיק מעריך אותך כמו שאת רוצה לכבד אותו. אבל את צריכה לומר לו שאת מכבדת את רצונו ותשתדלי לעמוד בזה, אבל המילים וההתנייה שהוא עושה מאד פוגע בך על כך שאת שווה עבורו רק כאשר את רזה, ולכן את דורשת שיפסיק לדבר בצורה כזו, ויוכיח שהוא מעריך אותך על כל מעלותייך.

הרבה הצלחה