החזר הוצאות של שכיר על חשבון החברה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
למי מגיע ההחזר?
עובד התקבל למשרה בתור שליח, אצל קבלן. העובד בחר לקנות אופנוע משלו, במקום לקחת מהקבלן (ואז יורידו במשכורת, כמובן).
את החשבונית על הקטנוע החדש, הקבלן ביקש להוציא על שם החברה, כך שיהיה החזר הוצאות.
למי שייך ההחזר הוצאות הנ"ל? האם זה מותר בכלל?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

נעסוק קודם האם מותר לרשות את הקטנוע על שם החברה: אם אכן הקטנוע משמש את החברה, ועובד איתו עבור החברה – מותר לרשום על שם החברה. האיסור לרשות סתם, דוקא אם אין מטרת הקטנוע עבור החברה, אלא לצורך אישי.

החזר הכספי אמור להיות עבור הוצאות הקטנוע, ואם החברה נתנה לעובד רשות לרכוש קטנוע מכספו ולרשום על שם החברה, הרי שהקטנוע כחלק מרכוש החברה, וההחזר הכספי חוזר למי שהוציא – לעובד שקנה את הקטנוע.

בהצלחה.