קידום עסקים שפתוחים בשבת

שאלה:

שלום וברכה,
אני בעל עסק בתחום קידום עסקים קטנים דרך המדיה והאינטרנט
רציתי לשאול האם אני יכול לקדם גם עסקים שפתוחים בשבת?

בשבת לא יפורסם שום דבר, רק בימי חול – בימים שאני עובד, אבל אנשים יראו באמצע שבוע שהמקום פתוח בשבת וככה יהיה לי חלק בחילול שבת
מצד שני בעל העסק משלם לי עבור קידום האתר בכל ימות השבוע גם

תודה

תשובה:

שלום רב,

השאלות ההלכתיות שאתה צריך לשאול את עצמך הם האם יש בזה איסור מסייע לדבר עבירה או איסור לפני עיוור לא תתן מכשול. והתשובה היא כמובן שאין חשש מסייע או לפני עיוור במעשיך, חילול השבת שנעשה מאד עקיף ולכן לא שייך לאיסור מסייע.