תיווך עבודה בשבת

שאלה:

שלום!
שתבוא עליך הברכה ותודה על הזמן שאתה משקיע בקריאת השאלה שלי!
אני עובדת בתור רכזת גיוס בחברת שמירה ואבטחה.
בחלק מהתפקיד אני מגייסת שומרים , ופקידי לובי(לבנייני עסקים ומגורים)
שחלק מהתפקיד שלהם זה לעבוד במשמרת שבת.
מאוד קשה לי עם זה כי אני שומרת שבת ומאוד אוהבת את השבת והדת.
אני מרגישה אשמה בחילול שבת, מה עלי לעשות?
האם אני באמת אשמה בחילול השבת שלהם בכך שאני מקבלת אותם לעבודה ?
שוב, תודה על הזמן :)

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי להשיב על שאלתך, כי התשובה בעצם תלויה מאוד בצורה בה את מבצעת את הפעילות הזו. כלומר, אם את נניח מתווכת שומר לבנין מגורים, בלי התייחסות לחוזה העבודה שלו לתנאים ולשעות, את כל זה הם מסדרים מולו, אזי אני לא רואה בכך בעיה. את מתווכת לו עבודה ועליו מוטל לקיים אותה ולהתנות אותה בשמירת השבת. אבל אם את מעורבת גם בפרטים, ואת באופן מוצהר מתווכת לאדם עבודה בשבת מול מחשב וכיוצא בזה, אינני רואה לזה היתר, יש כאן מסייע לדבר עבירה ויתכן שגם יותר מכך, אולי יש בזה גם איסור של לפני עיוור לא תתן מכשול, כיון שלולי העבודה הזו יתכן שלא היה עובד בשבת, רוב המשק הרי שובת. לכן אשמח אם תפרטי יותר כיצד כל זה מתבצע ונוכל להיות ממוקדים יותר בחיפוש אחר פתרון.

ערב טוב ומבורך.