הזמנת אדם שאינו מברך על האוכל לאירועים

שאלה:

שלום רב לכל הרבנים
ברצוני לשאול, האם בהזמנת אנשים שאינם שומרים תורה ומצוות לאירוע כגון חתונה, וידוע שחלק ניכר מהם בוודאי לא יברכו על האוכל וכל שכן שלא יטלו את ידם , יש משום לפני עיוור? האם יש איסור נוסף הנוגע לנושא? מה הפתרונות במצב כזה כדי לצאת לכולי עלמא?
תודה מראש על התשובה.

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה ידועים דברי הגרש"ז אויערבך ועוד, שכיון שאם לא תזמין אותם לאירוע יש בכך פגיעה, וזה עלול להכשיל אותם באיסור של לא תשנא את אחיך בלבבך או לשון הרע וכדומה, מותר להגיש בפניהם אוכל גם אם לא יברכו. וכמובן אתה לא יכול לדקדק מי יקפיד ומי לא… אתה מתנהג נורמלי ומזמין את כל מי שמתבקש להזמינו.

שירבו שמחות.

מקורות:

ראה שו"ת מנחת שלמה ח"א סי' לה, וכדבריו בשו"ת שבט הלוי ח"ד סי' יז ובח"ב סי' קלח, וע"ע שו"ת שבט הקהתי ח"ד סי' שכט.