להזמין זוג שאינו נשוי לשבת

שאלה:

שלום הרב
התבקשתי לארח בשבת זוג חילוני שאיננו נשוי למטרת קירוב
האם מותר לי לארגן להם דירה אחת לשינה או שאסור לי להזמין שאני יודע שהם התיחדו יחד ואולי אף יותר……?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה, אם הם בלאו הכי חיים יחד בבית אחד כזוג נשוי, אם לא יבואו אליך פשוט ישארו בבית, אתה לא מכשיל אותם בשום דבר, אין משמעות מצד האיסור שהם עושים אם יעשו את זה כאן או שם. אבל אם הם חיים בבתים נפרדים ורק בשביל להתארח אצלך הם יהיו יחד בבית אחד, זה אסור בלי שום ספק והוא בכלל לפני עיור לא תתן מכשול.

אמנם מחמת הכיעור הגדול שבדבר, הפרהסיה של האיסור וכו', הייתי שמח אם תשאל רב נוסף, זו לכאורה כבר לא שאלה הלכתית אלא יותר השקפתית. גם עצם ההכרה הזו בצורה שבה הם חיים, אולי יש בה חילול ה'.

שבת שלום.