אספקת חיישן קירור לחברה שעוסקת במאכלות אסורות

שאלה:

אנחנו מספקים לחברות ועסקים חיישן מצוקה של מקררים שעוקב אחרי טמפרטורת המקרר, על מנת לזהות תנודות וכו' במידה ויהיו, ולהציל את האוכל מהמקררים. לאחרונה הוצע לנו לשווק לחברה גדולה שידועה שמספקת בשר חזיר ועוד מאכלים שאינם כשרים. השאלה האם נכון וראוי לספק להם את החיישן? במידה ולא, מה אמור לעשות עובד שאינו הבעלים של החברה? תודה. אשמח לצירוף מקורות בתשובה

תשובה:

שלום וברכה

אין לי מקורות לתת לך, היות ובאופן פורמלי ולפי גדרי ההלכה ברור שאין כאן איסור של מסייע לדבר עבירה, הם ימכרו ומוכרים בלאו הכי, ומה שהבשר שלהם ישמר יותר זמן אינו רלוונטי לגבי היקף המכירות שלהם. מה שירויחו אולי מעט פחות או יהיו מודאגים פחות אינו נחשב כנתינת מכשול.

אלא שמי רוצה לעשות עסקים איתם?! הלא הם מטמאים את הארץ ומורדים במלכות שמים!

לכן בעל העסק ודאי יש לעודדו שלא יעשה איתם עסקים, ואתה כעובד כדאי להשתמט אם אפשר שלא לבצע עבודה זו.

בשורות טובות.