אישה שלא רוצה לשמור טהרת המשפחה

שאלה:

שלום לכם

רציתי לשאול אתכם אם אישה לא רוצה לשמור טהרת המשפחה האם זה נכון להתחתן איתה?ואישה שהיא כבר נשואה למישהו ולא רוצה לשמור טהרת המשפחה האם זה נכון שהבעל יגרש אותה?

תשובה:

בודאי לא ניתן לשאת אשה שאינה שומרת טהרת המשפחה, זה הרי חיוב כרת! כמו כן מצוה על הבעל לגרשה, כמובן בתחילה ינסו לשכנע וכו' יש היום תנועות תשובה ועוד [ובכל מקרה לא יקיים איתה יחסים בכל אותם ימים], אבל במידה וכל זה לא הולך, אסור לחיות יחד ומצוה לגרש.

אני מקצר כיון שזו לא שאלה כרגע הלכה למעשה אצלך, רק ללימוד הענין.

בשורות טובות.