סגירת ופתיחת שקית אשפה בשבת

שאלה:

שלום הרב,
אנחנו נוהגים לזרוק את כלי החד פעמי ושאריות המזון לאחר הסעודה לשקית אשפה ריקה שנמצאית על הרצפה.
לאחר שכבר יש אשפה בשקית ורוצים להניח עוד אשפה לשקית האם מותר לפתוח את פתח השקית(ללא הרמת השקית מהרצפה) ?

תשובה:

שלום וברכה

בס' ארחות שבת פרק יט הערה תקי צידדו להתיר זאת על פי הפרי מגדים שסבר שדין בסיס הוא רק באותו החלק המשמש את המוקצה, וכגון מפה שמונחים עליה נרות שבת, שאין כולה נעשית בסיס אלא רק חלקה המשמש את הנרות. ממילא גם כאן החלק העליון של השקית הריק, אינו בסיס, אלא שסיימו שיש לעיין בזה.

ערב טוב.