כבוד ת"ח, פגיעה בחזקה

שאלה:

אני גר בישוב לא גדול במיוחד כ 180 משפחות.
בישוב קיימים כ 5 בתי כנסת מוצהרים אשכנזי מרכזי ספרדי תימני שטיבל ישיבת הסדר.
בשנתיים האחרונות מנסים מספר משפחות להדיח את הרב המקומי ממשרתו.
הדבר הגיע לבחירות, בבחירות נשאלה שאלה מתוחכמת: האם אתה מעוניין ברב חדש לאגודה?
לצערי, תוצאות הבחירות היו שהיה רוב מצומצם למתנגדי הרב.
מאז החלו למרר את חייו.
הרב שהיה נושא שיחה בערב שבת בבית כנסת לא הורשה יותר לדבר בבית הכנסת.
לא מחכים לרב לסיום תפילת העמידה, לא נותנים לו לברך ספירת העומר, מנסים לבטל שיעור קבוע בין מנחה לערבית שמתקיים בבית הכנסת מזה כ10 שנים לפחות ואולי יותר ועוד כהנה וכהנה מיגבלות.
הרב יושב בבית הכנסת בקיר המזרחי על כסא בודד, כסא הרב.
לפני מספר חודשים נטפלו מספר צעירים לכסא הרב ופרקו אותו, הכסא תוקן. אך מאז נמצאת הנהלת בית הכנסת שאינה אוהדת את הרב בלשון המעטה כביכול בלחץ מצד חברי בית הכנסת להוציא את הכסא ממקומו.
הכסא הנ"ל נתרם ע"י אדם פרטי על דעת זאת שהרב יושב במקומו ופניו אל הציבור.
מלבד הפגיעה בכבוד תלמיד חכם, האם יש רשות למישהוא לשנות דבר שהוא חזקה בבית הכנסת (הרב יושב על מקום זה כבר 18 שנה לפחות),?
האם לא צריך לשאול את דעת התורם האם הוא מסכים לעשות איזשהוא שינוי בתרומתו?
האם מותר לבזות תלמיד חכם ללא שום סיבה הנראית לעיין?

תשובה:

שלום וברכה

מה שאתה מתאר חמור עד מאוד! בזיון תלמידי חכמים הוא דבר נורא! אוי להם לבריות מעלבונה של תורה. כמובן בקשר לעצם הענין, יש להביא את הדברים למשא ומתן בפני בית דין מוסכם, כל צד יציג את טענותיו ובית הדין יכריע בענין זה, ולא בכח הזרוע חלילה.

בשורות טובות.