משהו חיובי בשליטת המוסלמים בהר הבית בזמנינו

שאלה:

שלום כבוד הרב
חיפשתי וחיפשתי ולא עלה בידי המקור לדבר הבא:
שכל מקום שגויים שולטים בארץ אז הסטרא אחרא שולטת באותו מקום למעלה למשל הר הבית יש בו טומאה כרגע המסגד שלהם עומד שמה אז באותו מקום למעלה שולט הסטרא אחרא כך בכל מקום שיש בו שליטה לא יהודית..
תודה רבה לרב אשמח מאוד למקור כי התייאשתי מלחפש.

תשובה:

אינני מכיר ואינני מתמצא בענינים אלו. באופן כללי, הרמח"ל במאמר החכמה האריך מאוד לבאר שעצם השליטה של עם ישראל בעולם בכלל ובארץ ישראל בפרט מרבה את הקדושה, ושליטת הגויים מרבה את ההיפך, זה כמעט הנושא המרכזי שלו שם. ואף נראה מדבריו שגם יהודי חוטא עדיף בזה על פני גוי, כיון שנשמת ישראל יכולה להגיע בתיקונה למצב של אדם הראשון לפני החטא שהרע לא היה חלק ממנו, משא"כ גוי שהרע הוא מעצם עצמותו וטבעו.

ספציפית לגבי הר הבית חסד ה' גדול הוא שבמצב הנורא שאנחנו שרויים בו היום הוא עדיין בשליטת המוסלמים, עד כמה שזה נשמע נורא… משום שעל ידי כך רוב רובם של עם ישראל נמנע מלעלות לשם, דבר שכולל איסור כרת חלילה! ואין ספק שהנושא שאנחנו מדברים הוא בחשיבות פחותה לאין ערוך מעוון כרת חלילה אפילו של יהודי אחד. ולכן כל עוד עם ישראל אינו נשמע לחוקי התורה עדיף שלא תהיה לנו שליטה בהר הבית.

לכל המגיבים על תשובתי זו, נא לכתוב בצורה ראויה. תודה…

שנראה בנחמת ציון וירושלים במהרה בימינו!