שיווק בית אבות שאינו כשר לאנשים שבלאו הכי לא אוכלים כשר

שאלה:

שאלה חשובה מאוד מבחינת פרנסה

אישה שעל כתפיה רובץ עול פרנסת הבית
(בעל אברך וארבעה ילדים),ועבודתה בחברה היא להכניס זקנים למושב זקנים בחוץ לארץ,דרך אינטרנט.

והמשכורת שלה היא שכר קטן שהיא מקבלת על כל זקן שהצליחה להכניס לכזה מוסד.

כשמדובר בגוי זקן ,
מסתמא שאין בעיא להכניסו למושב זקנים שמאכילים בו אוכל לא כשר.

אבל כשמדובר בזקנים יהודים, וזה לעתים קרובות, האם אפשר להכניסם למושב זקנים של גויים.

השאלה היא לגבי זקן חילוני גמור,
שלדאבוננו הוא בלאו הכי תמיד אוכל ״לא כשר״ במוצהר,ואומר שלא מעניין אותו ״אוכל כשר״

אני יודע שלגביו, אף אם אין איסור ״לפני עיור״ מדאורייתא הואיל ובלאו הכי הוא יאכל לא כשר,ובסופו של דבר הוא יגיע למוסד של גויים ע״י מתווך אחר, אבל בכ״ז יש איסור של ״מסייע ידי עוברי עבירה״ מדרבנן.

אז אולי זה נכון,רק לגבי מוסד שלא מאפשרים להביא אוכל (כשר) מבחוץ,אז אכן אנו גורמים לו לאכול טרף ״בוודאות״

אבל שאלתי היא,לגבי מוסד כזה שאכן נותנים רשות למשפחה להביא אוכל (כשר) מבחוץ,
האם במקרה כזה יהיה מותר להכניס יהודי שמה ?

כי אפילו אם הוא יאכל טרף, זאת בחירתו החופשית.כי בעצם באפשרותו להשיג אוכל כשר מחוץ למוסד.
(אבל אנו יודעים שלא יטרח עבור זה,כי לא איכפת לו)

האם יש איסור בזה ?
תודה על תשובתכם השקולה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר לא בהכרח יאכל שם נבלות וטריפות והוא יכול להביא מהבית, גם אם יש להניח שלא יעשה זאת, ויש הפסד בכך שנמנעים מלשווק לו את הבית אבות, והוא מחלל שבת בפרהסיא שבעקרון דינו כמומר, המיקל לשווק זאת נראה שיש לו על מה לסמוך, והמחמיר תבוא עליו ברכת הטוב ומי יתן ויראה רק שפע ברכה והצלחה כל הימים, ה' לא ימנע טוב מההולכים לפנו בתמים. ראה כאן בהרחבה על מקורות דין זה באופן דומה.