לפני עור

שאלה:

האם מותר לשלוח אריזות מזון לחיילים אפ' שאני יודע שיהיו חיילים שלא יברכו על האוכל?
ומה הדין בהפגנות שהיו לפני חודשים שעשו בבני ברק האם יש היתר לחלק למפגינים אוכל כדי להראות את הפנים של הציבור הדתי?

תשובה:

בנוגע לחיילים שנמצאים בחזית, מה שיכול לעודד ולתת לה בריאות ורעננות, מותר בהחלט [מה גם שכך אתה יודע שיאכלו כשר, מי יודע מה אחרים שולחים…]. כו כן אתה לא יודע בוודאות למי זה יבוא.

בנוגע למה שהיה בבני ברק, כאן ודאי מתאים מה שכתב הגרש"ז אויערבך בשו"ת מנחת שלמה לגבי פועל שבא הבית וצריך להגיש לו משהו, שודאי מותר כי אחרת תהיה לו איבה ואתה מכשיל אותו בלא תשנא את אחיך בלבבך, כל שכן כאן שבאו כבר עם שנאה ודעות קדומות והצליחו כך להפיג את שנאתם.

אני נאלץ לקצר כי השבת כבר כאן.