לא ילבש

שאלה:

שתי שאלות:
שואל דמות ציבורית:
1) יש לי 5 בליטות משונות על עור הפנים (אני מעורב בהרבה פרויקטים של קליפים וצילומים), אני לא מכוער, אבל בהחלט שהסרת הבליטות האלו יעשו לי המון טוב לשקט ולרוגע הנפשי. יש לציין שאת חלק מהבליטות ניתן לראות בחוש כאשר איכות הצילום גבוהה, אז כל פגם מובלט ומודגש, והייתי מאוד רוצה להסירם. האם יש בזה חשש של "לא ילבש"?
2) יש לי קוצץ ציפורניים מאוד גרוע, והוא משאיר לי המון חתיכות מוזרות, ויוצא שהציפורן נראית כ"משושה" (לפני זה היה לי קוצץ מקצועי והכל היה בסדר). האם מותר לי ליישר את הציפורן אם "משייף" ציפורניים, כדי להראות נורמלי?

תשובה:

אינני חושב שיש בכל זה חשש איסור של לא ילבש.

אני מקצר מפני השבת הקרבה.

שבת שלום.