התרת קללות

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
יום לפני ערב ראש השנה בשנה הנוכחית. דיברתי עם אבי בטלפון במהלך השיחה הוא איחל לעצמו אחולי מוות אם הוא משקר. לפני שובעיים הוא התאשפז ועדיין מאושפז. אחותי העירה את תשומת ליבי, כי יתכן ומה שהוא איחל לעצמו ויש צורך לעשות התרת קללות. אנחנו נורא חוששות לדבר עם האבא היות ומצבו הנפשי מעורער מאז פטירת האמא לפני 12 שנים. והיא לא מקבל את מה שאנחנו אומרות והוא מאמין באמת שלו וקשה לשנות את דעתו, הוא טעון על כמעט כל מי שהוא מכיר ומאשים אנשים בדברים שלא היו ולא נבראו. האם ניתן לעשות לו התרת קללות ללא ידיעתו? כי עד כמה שידוע לי שצריך לפרט את מה שרוצים להתיר.

תשובה:

שלום וברכה

אינני חושב שיש משמעות למילים של אדם שאינו יציב והוא מעורר בנפשו, ולא הייתי טורח לעשות התרת קללות. זה אפשרי גם עבורו אבל לא הייתי רואה בה צורך.

מה שצריך זה להתפלל לרפואתו הגופנית והנפשית, להתחזק במשהו במצוות לזכותו, ובעזרת ה' תראו ישועות.

בשורות טובות ורפואה שלמה.