ימי הפרישה באשה שנוטלת גלולות למניעת הריון

שאלה:

אני רוצה לשאול בקשר לאשתי שהיא בתקופת ההנקה והיה לה דימום בגלל הכדורי מניעת היריון האם יש ימי פרישה ואיזה ימים לנהוג

תשובה:

שלום וברכה

אשה שנוטלת גלולות למניעת הריון ומפסיקה מידי פעם כדי לקבל מחזור, אינה חוששת לימי הפרישה, אלא שכאשר היא מפסיקה את התרופות, כעבור 24 – 48 שעות היא מקבלת וסת, לכן יש להתייחס אחרי 24 שעות שבעצם באו ימי הפרישה. וכן הדין כאשר היה איזה שיבוש בתרופות ובא דימום, אבל בעקרון התרופות הוחזקו שמועילות לה למניעת דם, שאינה חוששת לימי הפרישה שבהלכה.

שבת שלום.