ברכות השחר למי שהיה ער בלילה / שבעה נקיים

שאלה:

שלום רב לרבנים
1. אני בת חמישים והמחזור שלי הפסיק למספר חודשים ושוב חזר.
אני שותה מים עם חצי לימון בבוקר כדי לנקות את הגוף גם בגלל המחזור.
עדיין יש שאריות דם חום לתקופה אבל של כ 10-12 יום במקרה הטוב. איך לספור את הימים?
האם עליי להמתין עד שכל שאריות הדם מתנקות ואז להתחיל לספור?
(זה כל כך מכביד על אישי התקופה הממושכת).

2.מה דין קריאת שמע שעל המיטה וברכות השחר כשעובדים משמרת לילה ?
( נכון לעכשיו לא מתפללת שחרית רק ברכות השחר וקריאת שמע של שחרית ) .
האם צריכים לעשות נטילת ידים לאחר שינה ביום כמו לאחר שינה בלילה ? האם זו אותה טומאה ?
3. האם בזמן טהרה צריכים סדינים לבנים או צבעוניים?
האם בשבעת הנקיים צריכים סדינים לבנים?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שיש להמתין עד שהכל נקי לגמרי, אלא שאם המראה אינו נוטה לאדום, אלא חום, תראו לרב לפעמים זה מראה שאינו אוסר.

על ברכות השחר למי שהיה ער כל הלילה ראי כאן בהרחבה רבה. כדאי אגב להקפיד מאוד לומר תפילת שמונה עשרה, זה בסך הכל לוקח חמש דקות, והזכות היא עצומה, אלו הרגעים היחידים ביום שאנחנו משוחחים עם בורא העולם בקירבה עצומה שאין לשער, עד שאמרו חכמים שאין לעבור לפני המתפלל תפילת שמונה עשרה בתוך ארבע אמותיו, כי הוא מפסיק בין המתפלל לשכינה!

יש ליטול ידים לאחר השינה ביום, בלא ברכה, יש ספק לגבי הרוח טומאה ונפסק להחמיר.

כיון שלובשים בגד תחתון לבן אין חובה לשים סדין לבן, אף שיש שנהגו להקפיד על כך.

בהצלחה