מצא אבדה בשכונה שאינם מקיימים מצוות

שאלה:

שלום רב, ראיתי שבעיר שרובה גוים אין מצוות השבת אבידה מה הדין בעיר שרובה חילונים? ומה נחשב עיר לדין זה? במקרה שמצאתי אבידה בשכונה של חרדים אבל באותה עיר רוב האנשים גוים או חילונים מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

בעלון המשפט גליון 73 הלכה מספר 6 הביא הגאון הרב פליישמן שליט"א בשם גדולי פוסקי זמנינו שהמוצא במקום שהעוברים שם אינם משיבים אבדות אין המוצא חייב להחזיר, שהמאבד מתייאש מהאבדה.

הדין רוב נאמר על מקום העוברים ושבים בפועל, ולא על רוב העיר, ולכן אם בשכונה זו רובם יהודים, ורוב העיר גויים חייב להכריז.

בהצלחה.