להתערב במקח לטובת אחד הצדדים כשאין אונאה

שאלה:

לכבוד הרב אם יוכל לענות כמה שיותר מהר

אני בתפקידי מזכיר בתלמוד תורה
המנהל של הת"ת רוצה להוציא סרטון תדמית וכו' של המוסד לצורך גיוס תרומות.
והוא פנה מיוזמתו לאיש מקצוע א' כדי לשכור את שירותיו (עדיין לא סגרו אבל נראה שזה הכיוון)
איש מקצוע א' הוא מיומן מאוד וכו', ולפי כן אני מתאר לעצמי גם גובה את שכרו. מאידך, אני יכול לשכור את שירותיהם של הרבה בעלי מקצוע דומים (כי אני קצת בתוך התחום) עם איכות דומה (מסתבר) ולשלם פחות
יש לציין, כי בעל מקצוע א' הוא שכני, ולפי הידוע לי הם באופן תדיר מאוד דחוקים בפרנסה. וטפלי תלו ביה.

יורינו כת"ר מה לעשות, האם להתערב או לא, שאם אין אני אומר מילה, הרי שהוא שוכר כנראה את שירותיו של פלוני א'. ותו לא מידי.

רב ברכות

תשובה:

שלום,

אני לא רואה שום טעם בזה שתתערב לטובת המוסד כיון שאין זה מתפקידך בתור מזכיר לייעץ  למנהל  שלא ביקש ממך עצה, ואין עדיפות לדאוג למוסד יותר מאשר לשכנך.

בברכה