מה לעשות עם מתנה עבור אדם שאני לא יודע איפה הוא?

שאלה:

יש לי כבר שנתיים וחצי מתנה שקיבלתי עבור מנטור שהיה נפגש איתי מטעם ארגון עזרה לעזור לי למצוא עבודה. בסוף נפרדנו ולא קיבלו אותי לעבודה. המתנה היא בקבוק יין בתוך אריזה יפה מאוד.

שלחתי לו פעמיים או 3 פעמיים תמונות במייל שיש לו מתנה ואיך אני מביא לו את זה, והוא לא ענה לי. הוא גר בתל אביב אדם שאינו שומר תורה ומצוות, אני לא יודע מה לעשות עם המתנה זה לוקח לי מקום בארון. האם מותר לי להשתמש בזה? מה אני עושה עם זה?

* אני יודע שהוא ראה את האימיילים שאני שולח לו, כי יש לי אפלקציית מעקב על האימייל שלי ואני יודע אם משהו ראה את המייל וכמה פעמיים.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

תשלח לו הודעה נוספת שאין לך מקום בבית לבקבוק ואם לא הוא מגיב לך תוך יומיים, אתה רואה בזה כהסכמה לעשות בבקבוק כהבנתך.

אם הוא לא מגיב, תנסה לאתר את זה ששלח את המתנה ותודיע לו שמי שהיה אמור לקבל את המתנה לא בא לקחת ואתה מעוניין  להחזיר לו. ואם גם השולח את המתנה לא בא לקחת אחרי הודעה שתעשה בבקבוק כהבנתך, תנסה למכור אותו למי שיכול להיות מעוניין בכמה שתוכל ותשלח להם הודעה שיש לך סכום כך וכך עבורם.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' שיט. לכתחילה, ודאי שעדיף למכור בכדי לצמצם את הנזק.