גט נוסף

שאלה:

שלום הרב. התגרשתי לפני כמה שנתיים. לפני כמה שבועות הייתי עם גרושתי במצב אינטימי כמעט וודאי ללא קיום יחסים מלאים…
גרושתי כמובן לא הייתה אחרי מקווה. ולא היה לשנינו שוום כוונה להתחתן או לחזור אחד לשני
לא ראו אותנו שום עדים או דבר כזה.

האם אנחנו זקוקים לגט ?

תודה רבה רבה אשמח לתגובה בהקדם.

תשובה:

שלום רב,

בסיטואציה שאתה מתאר כאן אין צורך בגט. כלומר, העובדה שאתה אומר שלא היתה בעילה זה לא מספיק כדי לקבוע שאין צורך בגט, כי אם היו עדים על הייחוד, בהחלט יכול להיות שהיה צורך בגט. אבל מאחר שגם עדים לא היו כפי שאתה אומר, אין צורך בגט נוסף.

מקורות:

באופן שיש עדים על הייחוד, חזקה שנבעלה. ראה בית שמואל סי' קמט שהביא בשם השלטי גיבורים מה קורה באופן שהאישה אומרת שלא נבעלה כלל. ואמנם במקרה שהבעל מסייע לה בטענתה יש לו מיגו, אלא שיש מקום לדון האם בזמנינו זה מיגו שבידו לגרשה (אא"כ גם האישה רוצה).