כלים חד פעמים לאחר השימוש בשבת

שאלה:

אם אדם זרק כוס פלסטיק משומשת (חד"פ) לפח האשפה בשבת(בשבת עצמה) האם היא מוקצה?

תשובה:

שלום רב,

לאחר שהכוס נזרקה, כלומר, כבר לא אמורים להשתמש בה, ודאי שהיא מוקצה כמו כל פסולת אחרת, ואסור לגעת בה אם לא מדין גרף של רעי במקום שזה מפריע.

באופן כללי לענין כלים חד פעמיים לאחר השימוש נחלקו פוסקי זמנינו אם הם נעשים מוקצה, וכפי שתוכל לראות בס’ ארחות שבת ח”ב עמוד עז.