תביעה בגין הפרת זכויות יוצרים

שאלה:

כתבתי ספר מאד מעניין בענין מסוים, ומישהו העתיק חלקים נרחבים והוציא ספר דומה באותו ענין.
כיצד ניתן לתבוע פיצוי מחמת זכויות יוצרים, וכיצד יחשבו את הפיצוי הראוי?

תשובה:

שלום רב,

ניתן לתבוע את המעתיק לבית דין, ובמידה ויראו בית דין שהצדק איתך והנתבע העתיק את הספר ופגע בזכויותיך, בית דין יאסור עליו להדפיס את הספר שהוציא. אך פיצוי כספי, נראה לי שלא ניתן להוציא בב"ד. [ניתן לנסות ולצרף לתביעה גם תביעת פיצוי]..

בהצלחה

נפתלי בן חיים

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח על התשובה.
    אבל במחילה אני באמת לא מבין.
    לפי דבריכם, אם בית הדין יראו את טענתי לנכון ויאסרו עליו להדפיס את הספר,
    מה יהיו ה"שיניים" לאיסור הזה?
    אם הוא בכל זאת יוציא מה יעשו לו?
    ינופפו לו באצבע ויצעקו "נו, נו, נו"?
    ואם ההפרה נודעה לי רק אחרי שהדפיס את הספר, כפי שקורה בדרך כלל, הוא ימשיך לצחוק כל הדרך אל הבנק?

  2. שלום רב,
    בית הדין לפני שמתחיל לדון דואג שיהיה לו 'שיניים' לביצוע פסק דין. ולכן ב"ד מחתים את הצדדים על שטר בוררות, ופסק דין שנחם עליו שטר בוררות, מתכבד בבית משפט, ולא דנים בו שנית.
    במקרה שצד אחד מסרב לחתום על שטר בוררות, ביה"ד רואה בזה כסירוב לדון בב"ד. וביה"ד נותן לצד השני היתר פניה לערכאות, ואז יכול לתבוע את כל סוגי החיובים שמחייבים בבית משפט – גם סוגי תביעות שב"ד לא מחייב, כמו במקרה שלך פיצוי כספי על הפרת זכויות יוצרים.
    בהצלחה.