כתם בשבעה נקיים

שאלה:

שלום.
אשתי עשתה הפסק בטהרה היום וטוענת שהבדיקה הייתה כואבת אולי עשתה בחוזק.. ובכל זאת יצא נקי.. ולאחר כמה שעות ראתה כתם של דם ממש.(כי בדרך כלל לא רואים דם ממש בתחילת ההפסק אז אולי זה משריטה שיש במקום..) בגודל של שקל על התחתון.. האם צריך לעשות מחר הפסק שוב.. או לא.. ?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אם אינה רוצה ללכת לבודקת טהרה לוודא שאכן יש פצע, עליה לעשות שוב הפסק טהרה היום, בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה?
    לפי השולחן ערוך תולים בכתמים גם בשלושה ימים ראשונים של שבעה נקיים אפילו אם לא הייתה הרגשת כאב.
    מדוע כבודו כתב להחמיר עליה לעשות הפסק חדש ולא חילק בין המסורות השונות?
    בודאי לבני ספרד אפשר להקל במקרה זה לכתחילה!
    ועוד, שגם לבנות אשכנז יש להקל בכך שכן כתב הש"ך שבכתם פחות מגריס נהגו להקל אפילו בשבעה נקיים.
    ואם כן רבינו החמיר כאן חומרה יתירה.

  2. תלייה בפצע והנדון על תוך שלושה ימים ראשונים והכל זה רק אם יודעים בבירור שאכן יש פצע, בלי בדיקה אצל בודקת טהרה ואישור שאכן יש פצע אין לתלות. ובבדיקה על עד צריך תלייה בפצע מדמם ממש ולא כמו כתם.