דימום אחרי לידה

שאלה:

רציתי להוסיף על השאלה ששאלתי בעניין הכתם הקטן, שהוא לא יוצא כשאני מנגבת אחרי הטלת מי רגליים אלא כשאני מנגבת יותר עמוק, חשוב לי גם לציין שאני לוקחת סרזט למניעת הריון וכן אחרי הלידה היה לי פטריה שלא טיפלתי בה עד עכשיו וכל התקופה היה יוצא לי הרבה הפרשות צהובות וסמיכות ועכשיו נוסף לזה קצת צבע ורדרד השאלה היא אם אפשר לתלות את זה בפטריה כי פעם כבר הלכתי לבודקת טהרה והיא אמרה שזה מהפטריה השאלה אם צריך ללכת שוב או שאפשר להסתמך על זה???

תשובה:

שלום וברכה

ראשית הסרזט אינו מוצלח בכלל, זו תרופה הידועה כעושה כתמים וחבל, יש לה תחליפים שמתאימים יותר לאשה דתיה. הניגוב יותר עמוק עשוי להיות בעיה, הגר"ע יוסף מחשיב את זה עדיין ככתם אבל יש שהחמירו בזה, תשאלי את הבודקת טהרה אם לפי דעתה עדיין ניתן לתלות ובודאי הפטריה עוד קיימת ומדממת או שיש ענין לבדוק שוב, הכל תלוי במצב הפטריה ובתאריך הבדיקה.

בהצלחה.